Mix-uri Fructe
Mix Citrice
37,00 RON
Mix Exotic
76,00 RON
Mix Trei Fructe
37,50 RON
Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere

Pentru că ne bucurăm de toamnă, hai să savurăm împreună de o prăjitură a copilariei, făcută aşa cum bunica a învăţat-o pe mama. 

Am ales această prăjitură pentru că se realizează uşor, iar rezultatul este este unul excepţional. Îţi garantez că nu vor rezista mult pe platou

Plăcintă cu mere

Ingrediente

Pentru aluat:

- 250 g unt

- 650 g făină

- 190 g zahăr pudră

- 2 ouă

- 200 g smântână

- un plic de praf de copt

- un praf de sare

Pentru umplutură

- 1 1/2 kg mere

- 100 g zahăr

- 1 linguriţă de scorţişoară

Pentru început se pregăteşte compoziţia: merele se dau pe răzătoarea mare şi se pun într-o cratiţă pentru a le căli puţin împreună cu zahărul. Când sucul de la mere a scăzut, se închide focul şi se adaugă şi scorţişoara. Lasă compoziţia să se răcească în totalitate. Dacă vrei ca umplutura să fie mai dulce, mai poţi adăuga zahăr, după gust.

În timp ce merele se răcesc, ocupă-te de aluat. Pune într-un bol mare untul şi zahătul pudră. Mixează-le până devin o cremă. Adaugă ouăle, unul câte unul, smântâna, iar când aceste sunt încorporate bine, adaugă făina, praful de copt şi praful de sare. Când toate ingredientele s-au omogenizat, scoate aluatul din bol. Presară pe masa de lucru faină şi frământă aluatul până devine moale, dar nu lipicios. Dacă mai ai nevoie, poţi să mai pui făină.

Când aluatul este gata, împarte-l în două. Ia prima jumătete de aluat şi întinde-l până devine o foaie de dimensiunea tăvii tale. Tapetează tava cu foaie pentru copt şi pune primul strat de aluat, peste care poţi să pui compoziţia răcită. Ai grijă să o distribui în mod egal. Întinde şi cea de a doua foaie şi acoperă compoziţia. Nu arunca surplusul de aluat - îl poţi folosi pentru a realiza câteva cornuleţe cu rahat, gem sau cu ce-ţi place mai mult.

Bagă plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celisus, pentru aproximatin 40 de minute, sau până trece testul scobitotii.

Cam la 5 minute după ce o scoţi, poţi presăra nişte zahăr pudră, pentu a nu se întări aluatul deasupra. După ce s-a răcit complet, poţi tăia plăcinta în cuburi.

Se poate servi alături de o ceaşcă de ceai, sau pur si simplu, dar obligatoriu cu multe zâmbete! :) 

Poftă bună!

Nu uita să ne trimiţi şi nouă câteva poze şi părerea ta, după ce încerci reţeta.

Inapoi la articole
Ti-a placut acest articol?